Psihologia in tranzactionare si controlul propriilor emotii

  • Acasă
  • Blog
  • Psihologia in tranzactionare si controlul propriilor emotii
blog article

Psihologia in tranzactionare si controlul propriilor emotii

Oamenii sunt supusi influentelor emotionale. In activitatea traderului, insa, emotiile sunt cei mai mari inamici ai acestuia. Daca nu sunteti capabili sa va controlati emotiile, atunci aceasta activitate nu va va aduce profit. Iata de ce, succesul pe piata il obtin acei care au invatat sa nu fie influentati de emotii. Prin capacitatea de autocontrol al emotiilor se deosebeste un profesionist de un pierdant. Profesionistul nu-si permite sa fie coplesit de emotii! De aceea, va indemnam sa urmati cu strictete sfaturile noastre, sfaturi pe care le urmeaza si traderii profesionisti!

Daca veti tine cont de sfaturile noastre, veti invata pentru totdeauna sa excludeti emotiile din activitatile pe care le desfasurati. Mai intai de toate, fiecare zi de lucru trebuie sa inceapa cu elaborarea unui plan de tranzactionare. Pentru intocmirea corecta a unui astfel de plan, va trebui sa efectuati o analiza complexa. Sa examinam in detaliu schema analizei:

1.Analizati miscarea valutei pe graficul intervalelor de timp pe care il utilizati (exemplu 1H). Trasati pe acesta toate liniile de trend, de suport si rezistenta, nivelele. Fixati cotatiile celor trei linii de rezistenta si cotatiile celor trei linii de suport. Determinati directia trendului. Tineti minte: trendul este prietenul dvs. Straduitiva sa tranzactionati in directia acestuia. Trasati pe grafic cativa indicatori care intra in strategia dvs. de piata si apreciati tipul de semnale pe care vi le transmit acesti indicatori. Tineti minte, indicatorii doar confirma intentiile! Formulati intentia din analiza de trend a graficului.

2. Analizati miscarea valutei pe un grafic cu interval mai mic (exemplu 15M). Trasati aici toate liniile de trend: liniile de suport si rezistenta, nivelele. Notati-va pe o foaie cotatia celor trei nivele de rezistenta si suport. Determinati directia trendului. Tineti minte: nivelele si liniile, trasate pe graficul 1H, au prioritate asupra nivelelor si liniilor trasate pe graficul 15M. Straduiti-va sa tranzactionati in directia trendului. Setati pe grafic cativa indicatori, care sunt inclusi in strategia de piata pe care o folositi si apreciati tipurile semnalelor pe care le primiti de la acesti indicatori. Si, tineti minte: indicatorii doar confirma intetiile dvs.! Intentiile le formulati in urma analizei de trend a graficului.

3. Analizati datele fundamentale prezente si viitoare. Apreciati influenta acestora asupra miscarii valutei.

4. Elaborati un scenariu propriu la atingerea unei cotatii propuse (dorite). Totodata, stabiliti imediat atat pretul de deschidere a tranzactiei si obiectivul urmarit (inchiderea pozitiei cu profit) cat si pretul de inchidere a pozitiei cu pierderi. Nu deschideti tranzactia daca profitul potential este egal sau mai mic decat pierderea potentiala, adica daca marimea profitului planificat este mai mica sau egala cu pierderile planificate.

5. Implementati planul de tranzactionare in piata. Intocmirea acestui plan trebuie sa fie bazat pe principii logice. Nu cautati bani usor de obtinut. Nu va abateti niciodata de la planul elaborat. Astfel, cel putin, nu veti suferi pierderi mari. Psihologia comportamentului oamenilor este cheia pentru intelegerea a ce se intampla pe pietele financiare. Toate sentimentele de zi cu zi sunt mai pronuntate: frica, lacomia, speranta s.a. si in activitatea bursiera au influenta majora asupra traderului. Cunoasterea capacitatilor si preferintelor proprii, a calitatilor pozitive si negative poate ajuta la evitarea aparitiei esecurilor. Iar daca veti mai adauga si capacitatea aprecierii adecvate a starii psihologice a participantilor pietei, atunci succesul va este garantat!

 

logo

online.school@trader.md

Ultimele articole

Întroduceți numărul de telefon

Vă telefonăm în 3 minute