GOLD - dominația cumpărătorilor, prognoza 2020.

  • Acasă
  • Blog
  • GOLD - dominația cumpărătorilor, prognoza 2020.
blog article

GOLD - dominația cumpărătorilor, prognoza 2020.

Odată cu anularea sistemului de la Bretton Woods, aurul și-a pierdut statutul de bani oficiali și, de asemenea, a fost exclus din mecanismele de determinare a cursurilor de schimb. În ciuda acestui fapt, aurul are încă un rol important în lumea investițiilor și este inerent în îndeplinirea funcțiilor monetare tradiționale. În prezent, cei mai mari deținători de aur sunt: băncile centrale ale statelor lumii și organizațiile internaționale, iar ponderea aurului este diferită și depinde de circumstanțele istorice ale dezvoltării economiei fiecărui stat, precum și de strategia acestuia în arena geopolitică modernă. Cu toții am urmărit și profitat de fenomenul de la sfârșitul anului trecut (2019), când băncile centrale mondiale au sporit cererea pentru aur, depășind ultimul record înregistrat în 1971 (ca cerere). Conform datelor oficiale, au fost cumpărate cca 651 de tone de aur, influiențând astfel asupra creșterii prețului până la 1700$ cu o posibilitate de a fixa zeci de mii de puncte.

Care a fost motivul?

Primul motiv care a cauzat creșterea sporită a cererii, a fost politica protecționistă a președintelui american Donald Trump, precum și anticiparea recesiunii mondiale după mai mult de un deceniu de stabilitate relativă. Relațiile interstatale: conflictul comercial SUA&China, impunerea taxelor vamale, o listă numeroasă de sancțiuni, brexit, etc., au creat pe piețele financiare o volatilitate enormă, dar în același timp și un haos. De obicei, în astfel de momente de incertitudine, aurul îndeplinește în mod tradițional rolul de "ACTIV DE REFUGIU" - un activ fiabil pentru conservarea fondurilor. Prin urmare, în ajunul turbulențelor economice, interesul pentru metalul prețios din partea investitorilor privați este foarte sporit, în scopul siguranței activelor financiare.

Al doilea motiv, reprezintă anume locul, unde peste 60 țări își depozitează rezervele de aur sau o parte din acestea, care se află în SUA. În prezent, locurile de depozitare a aurului sunt: baza militară a SUA - Fort Knox /Kentucky (4500t), Monetăria Americană din Denver( 1400T), West Point (1700t) și subsolurile Băncii Federale de rezervă din Manhattan (400t). Volumul acestor rezerve în presă nu este publicat. Auditul real al rezervelor depozitate de peste 60 țări, cât și al stocurilor din SUA este evitat, ceea ce crează multe dubii la capitolul: transparență și siguranța rezervelor. Fiecare țară are în mod oficial motivele sale pentru care își retrage stocurile de aur de pe teritoriul american. Cu toate acestea, astfel de măsuri, în același timp reprezintă un semn de neîncredere față de principalului gardian al lumii occidentale. Washington-ul a început prea des să permită utilizarea presiunii financiare în politica sa: fonduri statelor înghețate, sistemele bancare oprite, etc.

Prezent

În ultimul timp, prețul aurului se menține sub presiune, chiar și în ciuda răspândirii virusului în multe țări ale lumii. Mulți investitori au început să scape de pozițiile lor pe metale prețioase pentru a obține bani cu scopul de ași acoperi pierderile pe alte active. Cum am menționat și mai sus, în vremuri de criză aurul devine aproape întotdeauna un activ de refugiu. Însă, fuga actuală a investitorilor în dolarul american continuă să preseze asupra metalului galben. La moment, urmărim o situație tensionată, chiar dacă guvernele și băncile centrale sunt gata să aloce fonduri uriașe pentru a combate consecințele răspândirii virusului.
Cu toate acestea, după părerea mea, îngrijorările cu privire la începutul unei recesiune a economiei globale, consecințele provocate de Covid-19 vor influența investitorii să cumpere aur, mai ales dacă va exista o slăbire evidentă a economiei americane.

Aurul rămâne unul din cele mai profitabile și tranzacționabile instrumente financiare în rândul traderilor și investitorilor. Toate motivele menționate mai sus, rămân motivele actuale și astăzi! Prețul se tranzacționează sub dominația puternică a cumpărătorilor, ajungând la ultimele maxime înregistrate în toamna anului 2012 (vezi imaginea atașată). Odată cu modificarea tendinței în creștere, prețul a parcurs o distanță de aproximativ 55000 puncte (1 lot = 55.000$). Următoarea destinație o aștept la prețul 1775$ (perioada medie de timp), cu posibilitatea de creștere, aproximativ 15000 puncte (1 lot = 15.000$).

Ca concluzie: una din cele mai profitabile investiții, exact pentru această perioadă de incertitudine, rămâne tranzacționarea pe GOLD!

Pentru consultații, crearea unui business plan, strategie de tranzacționare, curs ONLINE - +373 69 452 249

logo

online.school@trader.md

Ultimele articole

Întroduceți numărul de telefon

Vă telefonăm în 3 minute