Cine sunt participantii principali ai pietei valutare internationale?!

  • Acasă
  • Blog
  • Cine sunt participantii principali ai pietei valutare internationale?!
blog article

Cine sunt participantii principali ai pietei valutare internationale?!

Participantii de baza ai Pietei Financiare Internationale sunt: marile banci, fonduri, institutiile financiare si, desigur, investitorii particulari. Iar acum, mai detaliat.

 

Bancile mari efectueaza volumul de baza al operatiunilor valutare. Participantii pietelor au in banci conturi prin care efectueaza operatiuni de conversii, de depozitare si creditare atat in scopuri personale cat si pentru clientii sai. Cea mai mare influenta pe piata o au bancile internationale, rulajul de operatiuni ale carora ajunge la miliarde de dolari. Acestea sunt: Deutsche Bank, Barclays Bank, Union Bank of Switzerland, HSBC, Citibank, Chase Manhattan Bank, Standard Chartered Bank si altele. Deosebirea acestor banci de celelalte institutii financiare consta in efectuarea volumului mare de tranzactii care ar putea provoca schimbari esentiale in cotatia sau pretul valutei.

 

Fondurile de investitii, de asigurari, de pensii si hedging efectueaza operatiuni valutare pentru a cumpara valori mobiliare din diferite tari si pentru a face tranzactii speculative pe piata valutara internationala. Fondul de investitii «Quantum» al lui George Soros a devenit popular in urma celei mai mari operatiuni valutare din istoria pietei pe care G.Soros a efectuat-o in anul 1992, obtinand un profit de un miliard de dolari !!!

 

Exportatorii si importatorii sunt companiile participante pe piata internationala care lanseaza cereri stabile pentru valuta internationala (importatorii) si propun spre vanzare valuta internationala (exportatorii) si plaseaza sau atrag solduri valutare in depozite pe termen scurt. Cu toate acestea, institutiile enumerate mai sus nu au acces direct, de regula, pe piata valutara, efectuand conversiile si operatiunile de depozitare prin intermediul bancilor.

 

Investitorii particulari sunt persoanele fizice care efectueaza operatiuni necomerciale ce tin de turismul international, salarii, pensii, onorarii, vanzare si cumparare de valuta cash, totodata, investind sau administrand economiile pe piata valutara internationala, cu scopul obtinerii profitului.

logo

online.school@trader.md

Ultimele articole

Întroduceți numărul de telefon

Vă telefonăm în 3 minute