Analiza fundamentala, aspecte introductive!

  • Acasă
  • Blog
  • Analiza fundamentala, aspecte introductive!
blog article

Analiza fundamentala, aspecte introductive!

Analiza fundamentala se ocupa cu studierea (cercetarea) factorilor care influenteaza cursurile valutare. Altfel spus, analiza fundamentala reprezinta studierea politicii si economiei statelor al caror curs valutar ne intereseaza. In cadrul analizei fundamentale se studiaza diferite evenimente din lumea financiar-valutara, fenomenele vietii economice si politice atat a statelor, cat si a confederatiilor mondiale, deoarece statele pot influenta intr-un anumit fel evolutia pietei valutare.

 

O deosebita importanta prezinta informatia despre activitatea burselor si a bancilor mari, ratele dobanzilor ale bancilor centrale, dezvoltarea economica a statului, schimbarile probabile in viata politica precum si posibilele zvonuri si asteptari. Tot ce am expus mai sus reprezinta factorii fundamentali. Analiza fundamentala este una din cele mai complicate analize si, in acelasi timp, cheia prognozelor in piata valutara. Efectuarea unei analize fundamentale este mult mai complicata decat cea a oricarei alte analize, dat fiind ca unii si aceeasi factori pot avea o semnificatie diferita in piata sau se pot transforma din factori decisivi in factori absolut neinsemnati. In afara de aceasta, analiza fundamentala este foarte vasta in sfera prelucrarii informatiei, deoarece chiar si o stire neinsemnata poate influenta cursul valutar si cere cunostinte din teoria economica. Din aceasta cauza, Scoala de Tranzactionare Online impreuna cu specialistii sai din sfera analizei fundamentale au elaborat un program unic. El consta in faptul ca dvs. primiti spre studiere doar elementele care aduc profit clientilor nostri deja ani de zile!

 

De aceea, studierea analizei fundamentale niciodata nu va fi complicata sau inaccesibila pentru dvs., chiar daca nu aveti cunostinte aprofundate de economie! Analiza fundamentala da posibilitate evidentierii atat a schimbarilor de lunga durata, cat si a celor de scurta durata a cursurilor valutare. De exemplu, in cazul in care apare stirea despre marirea inflatiei intr-o anumita tara (inflatia este deprecierea de facto a valutei nationale). De regula, odata cu aparitia acestei stiri, cursul valutei nationale in raport cu acel al valutelor mondiale va scade timp de 1- 3 ore. Un alt caz: daca insumam diferiti factori si ne convingem ca acestia poarta un caracter negativ pentru economia tarii, vom concluziona ca in perspectiva de lunga durata, de la o saptamana si mai mult, cursul valutei nationale se va deprecia.

 

La rindul sau analiza fundamentala include 4 tipuri de factori fundamentali:

1.Factorii economici

2.Factorii politici

3.Zvonurile si asteptarile

4.Circumstantele de forta majora

Fiecare grup in parte il vom analiza detaliat in articolele ce vor urma.

logo

online.school@trader.md

Ultimele articole

Întroduceți numărul de telefon

Vă telefonăm în 3 minute