EUR/USD

Tendința pe plan fundamental:

Prețul pentru cotația EUR/USD s-a apreciat moderat în decursul zilei de ieri, motiv pentru care a servit volatilitatea joasă a valutei americane. Dolarul american a scăzut față de un coș de valute importante, deoarece preocupările legate de economia Statelor Unite și așteptările că Rezerva Federală ar prefera o poziție ușoară la ședința din această săptămână au pus presiune asupra dolarului. Și astăzi, traderii sunt concentrați pe ședința FED, care a început marți ședința de două zile, cu speranța de a primi o informație clară cu privire la perspectivele ratei de referință.

Nu uităm și de un alt eveniment care ține în suspans participanții piețelor, relațiile comerciale SUA&China. Washingtonul și Beijingul încearcă acum să încheie o înțelegere comercială majoră, data limită fiind amânată, deoarece negociatorii au fost blocați din cauza luptei pentru modul de aplicare a acordului. Jamie Dimon nu este un fan al tarifelor, dar CEO-ul JPMorgan Chase recunoaște că dragostea președintelui Donald Trump față de tarife ar putea oferi un rezultat pozitiv. Orice nu s-ar întâmpla pe parcurs, "Cu America totul va fi bine", a declarat CEO-ul JPMorgan.

Recomandări:

Tendința pentru perioada medie de timp rămâne descendentă în continuare, prețul tranzacționându-se la nivelul de rezistență al trend-ului. Pentru ziua de astăzi, tranzacțiile sunt recomandate de a fi deschise în urma conferinței de presă din SUA, cînd vom urmări o strabatere clară a nivelului de rezistență menționat mai sus sau a norului indicatorului ichimoku. Tranzacția de buy – la modificarea de trend doar! Tranzacția de sell – străbaterea norului ichimoku și a nivelului de suport al trendului din perioada H1. Din ambele cazuri, profitul așteptat constituie 45p!

EUR/USD H4

GBP/USD

Tendința pe plan fundamental:

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marți că va lupta pentru Brexit ordonat până la plecarea planificată a Marii Britanii din Uniunea Europeană pe 29 martie. La întrebarea, dacă este gata să ofere prim-ministru din marea Britanie Theresei May, un nou acord de Brexit, Merkel a menționat că are acest interes și este posibil să fie realizat. Premier ministrul Marei Britaniei și colegii săi sunt hotărâți să găsească o modalitate de a obține aprobarea Acordului Brexit în Parlament, iar amânarea prelungită a Brexit-lui ar fi un eșec.

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie. Deocamdată, acordul comercial cu Bruxelles-ul nu a fost încheiat, dar parlamentul a exclus, de asemenea, posibilitatea de a ieși din UE fără tranzacție, cu posibilitatea de prelungire a termenului. Voturile în Parlament nu au forță juridică obligatorie, toate cele 27 de țări membre ale UE trebuie să convină asupra extinderii înainte de a deveni ca date oficiale.

Recomandări:

Datorită incertitudinii cu privire la Brexit și acordul cu UE, prețul se tranzacționează într-un diapazon mai restrâns, între nivelul 1,3226 și 1,3317. Fiind în continuare într-o tendință ascendentă, pentru astăzi ne orientăm la deschiderea tranzacțiilor de cumpărare, odată cu străbaterea nivelului de rezistență 1,3317 sau la finele corecției. Urmărim combinațiile de lumânări pentru confirmare exactă, posibilitatea de a închide min 60 puncte profit. IMPORTANT! Tranzacțiile le deschidem pentru perioada scurtă de timp, piața fiind dominată de vânzători.

GBP/USD H4

BRENT

Tendința pe plan fundamental:

În decursul zilei de ieri, direcția prețurilor petrolului s-a schimbat brusc și s-a tranzacționat multidirecțional. În plus, petrolul sa tranzacționat aproape de nivelurile maxime din luna noiembrie a anul trecut, la asigurările OPEC+ privind dorința de a restabili echilibrul cererii și ofertei pe piață prin reducerea producției de petrol. Motivul acestei scăderi a prețului, se datorează fixării profiturilor de către participanții pieței la ultimele maxime. Organizația țărilor exportatoare de petrol a anulat luni întâlnirea planificată din luna aprilie, prelungind efectiv reducerea livrărilor care a început din ianuarie și va dura până la următoarea întâlnire din iunie.

Ținem să menționăm că, OPEC și un grup de independenți de producători, inclusiv Rusia, cunoscut sub numele de OPEC +, a redus livrările în 2019, pentru a opri scăderea bruscă a prețurilor, care a început în a doua jumătate a anului 2018, motiv pentru care a servit creștere rapidă a producției în SUA și a temerilor legate de încetinirea economiei mondiale. Arabia Saudită a precizat că OPEC și aliații săi ar putea continua să reducă producția de petrol până la sfârșitul anului 2019.

Recomandări:

Pentru perioada scurtă de timp H1, prețul se tranzacționează într-un trend orizontal/ascendent, cuprins între nivelul de suport 66,88 și rezistență 67,82. Pentru ziua de astăzi, sunt recomandate tranzacțiile odată cu străbaterea triunghiului – figurii de incertitudine din perioada scurtă de timp. Posibilitate de a fixa profit astăzi – 60 puncte! Nu uităm de noutatea de astăzi dupa amiază, rezervele de petrol din SUA.

BRENT H1

GOLD

Tendința pe plan fundamental:

În decursul zilei de ieri, prețurile aurului au crescut moderat, fiind în așteptarea deciziei Fed privind politica monetară. Participanții la piață se așteaptă ca Fed-ul să-și ușureze poziția cu privire la perspectivele de majorare a ratei, iar comercianții vor urmări îndeaproape formulările declarației FOMC și ale Președintelui Jerome Powell. Banca centrală a Statelor Unite va lansa, de asemenea, noi previziuni economice și un grafic al Fed-ului, pe care mulți analiști cred că va indica o rundă de majorare a ratei dobânzii în acest an. Ceva timp mai devreme, FED-ul a dat de înțeles clar că este foarte puțin probabil să ridice din nou ratele în viitorul apropiat, după patru creșteri în 2018.

Aurul tinde să se scumpească pe așteptările ratelor dobânzilor mai mici, deoarece acestea reduc costul alternativ al proprietății cu lingouri care nu generează venituri. Ratele scăzute ale dobânzilor tind, de asemenea, să influențeze randamentele americane și dolarul în care se estimează aurul.

Recomandări:

Fiind în așteptarea noutăților pentru SUA, inclusiv conferinței de presă de astăzi seara târziu, prețurile pentu aur se tranzacționează haotic, fiind într-un moment de incertitudine. Se tranzacționează prețul între nnivelul de suport 1292,00 și nivelul de rezistență 1309,77. Tranzacțiile sunt recomandate în urma deciziilor finale a conferinței de presă, odată cu străbaterea a unui nivel din cele menționate mai sus.

GOLD H4

logo

online.school@trader.md

Ultimele articole

Întroduceți numărul de telefon

Vă telefonăm în 3 minute